Ali znaš postaviti osebno mejo v odnosih? Reši anonimen test in preveri kako dobro ti gre.

Znaš reči NE in JA, takrat ko tako čutiš in je to potrebno za tvoje dobro počutje? 

Najbolje bo, če si vzameš nekaj minut, ne da bi te kdo motil. Poizkusi se vživeti v situacije, tudi če se ti bo kakšna situacija zdela nenavadna. Odgovarjaj iskreno in tako, kot najbolj velja zate.

Četudi se ti bo zdelo, da veš kateri odgovor je pravilen, raje odgovori, tako kot je najbolj značilno zate. Pri vsakem vprašanju je možen en odgovor. Ponavadi je prvi odgovor, ki ga dobiš, tudi tisti najbolj značilen zate, zato ti ne priporočam popravljanja tvojih odgovorov.

Na koncu ankete te čaka rezultat o tem kako dobro ti gre pri postavljanju osebnih mej.

Results

V kolikor je tvoj skupni rezultat: 15 – 20.
Postavljanje mej je zate mala`malca.
Glede na tvoje odgovore je razvidno, da si suveren/a pri postavljanju mej. Prepoznaš razmerja in situacije, ki ogrožajo tvoje dobro počutje in znaš poskrbeti zase, zato da imaš lahko posledično boljše odnose z ljudmi okrog sebe. Zaradi tega, ker znaš postavljati meje je kvaliteta tvojega življenja veliko boljša od ljudi, ki morajo postavljanje osebnih mej še osvojiti.

V kolikor je tvoj skupni rezultat: 0 – 7.
Lahko, da ti manjkajo pomembne meje v življenju. Brez skrbi, lahko se jih naučiš postavljati in tako izboljšaš kvaliteto tvojih odnosov.
Na podlagi tvojih odgovorov izgleda, kot da drugi vodijo tvoje življenje in to kako se odločaš. Pomembno ti je, da ugajaš drugim in jim zato ustrežeš tudi takrat, ko zate ni najbolje. Ali se bojiš kaj bi se lahko zgodilo, če drugim ne bi ustregel/a? Se bojiš, da ne bi bil/a ljubljen/a? Zaradi tega se lahko počutiš izčrpano ali celo, da nimaš glasu v svojem življenju. Brez skrbi, vse se da nadoknaditi. Predstavljaj si, da vzameš življenje v svoje roke in da se počutiš bolj živo kot kdajkoli prej! Predstavljaj si več energije in bolj izpolnjujoče odnose. Izkusi svobodo, ki si jo vsak zasluži. Takrat, ko se naučiš postavljati osebne meje postane tvoje življenje boljše! Prijavi se na 2 mesečno skupinsko mastermind skupino. Klikni tukaj, da začneš!

V kolikor je tvoj skupni rezultat: 8 – 14.
Svoje meje včasih postaviš, drugič spet ne. Kaj, ko bi vedno postavil/a mejo, ko je to najbolje zate?
Glede na tvoje odgovore je razvidno, da se zavedaš pomembnosti postavljanja mej in jih znaš tudi komunicirati. Vseeno pa se ti pogosto še vedno zgodi, da greš preko sebe, zato da bi ugodil/a drugim. To ti povzroča stres in nelagodje, kar se zgodi vedno, ko ne upoštevamo lastnih osebnih mej. Morda dobro postavljaš meje na delovnem mestu, pa imaš izzive doma s partnerjem in otroki, prijatelji ali obratno. Lahko ti pomagam, da skupaj identificirava področja kjer imaš izzive, tako da boš vedno poskrbel/a zase in svoje počutje z efektivno postavljenimi mejami, ko je to najbolje zate.

#1 S prijateljem se dobita na kavi. Čakaš ga, ker ponovno zamuja. Kaj storiš?

#2 Mama te povabi na kosilo, vendar ti dan in ura ne ustrezata. Kaj storiš?

#3 Tvojega partnerja/partnerico moti, da ključe in denarnico vedno odlagaš na enako mesto. Sam/a ju odlaga vedno na drugo mesto. Zbada te, da si perfekcionist/ka in da imaš kompulzivno obsesivno motnjo. Kaj narediš?

#4 Prideš domov in takoj, ko stopiš skozi vrata, te partner začne obtoževati, da si kupil/a napačen kruh, pa da si pomešal/a perilo, ki se pere na 60 in 90. Godrnja, te obtožuje in nate stresa slabo voljo. Kaj narediš?

#5 Z očetom se dobita na kavi. Takoj, ko te zagleda, komentira tvoj izgled: “Kako si pa oblečen/a? Saj izgledaš, kot da si pobegnil/a iz cirkusa.” Kaj narediš?

#6 Partner/ica pravi, da si se zredil/a in da pazi kaj ješ, ker mu/ji drugače ne boš več všeč. Kaj narediš?

#7 Sodelavec te prosi za pomoč pri projektu, saj lovi zadnje minute do oddajnega roka. Samemu mu ne bo uspelo. Tudi ti loviš rok za pomemben projekt. Kaj narediš?

#8 S partnerjem/ico se pogovarjata, ko se ti v naročje priplazi 5-letnik in te zasuje z vprašanji. Kaj narediš?

#9 Na večerji prvič spoznaš partnerjevo/ičino širšo družino. Partnerjeva/ičina mama ponovi tvoje ime, kot pomanjševalnico in te tako začne predstavljati celotni družini. Ni ti všeč, da te kliče s pomanjševalnico. Kaj narediš?

#10 S prijatelji ste na večerji in pridruži se vam tudi tvoj brat. Tekom večerje reče brat nekaj negativnega o tebi. Kaj narediš?

#11 Vodja na delovnem mestu želi, da se pridružiš projektu, ki ni del tvojih rednih zadolžitev in kateremu bo potrebno posvetiti precej časa. Zadnje čase čutiš, da si pod stresom in komaj loviš zastavljene roke. Kako odreagiraš?

#12 Vedno, ko imate družinsko kosilo nekateri družinski člani kritizirajo, da si vegetarijanec/ka. Kaj storiš?

#13 S sodelavci se dogovarjate o skupnem kosilu. Izberejo restavracijo, ki ti ni všeč. Kaj narediš?

#14 Si v gledališču, ko skupina najstnikov za tabo začne klepetati in te motiti pri gledanju predstave. Kaj narediš?

#15 Iz službe prideš izmučen/a, ko te doma pričaka partner/ica, ki komaj čaka, da ti na dolgo in široko pove vse o fenomenalni ideji, ki jo je dobil/a. Kaj narediš?

#16 V stanovanju živiš s partnerjem/ico ali cimri. Več kot očitno je, da si pri pospravljanju naredil/a več od ostalih in da je zdaj za pospravljenje na vrsti partner/ica ali cimri. Kaj narediš?

#17 Tvoja mama se neprestano vtika v vzgojo tvojih otrok. Svetuje ti kako naj bi vzgajal/a otroke. Kaj narediš?

#18 Prijatelji te vabijo na zabavo, ki bo trajala pozno v noč. Zelo vztrajni so pri prepričevanju, da se jim pridružiš. Ti si utrujen/a in si želiš mirnega večera doma. Kaj storiš?

#19 V službi se je že večkrat zgodilo, da je bil vodja žaljiv do tebe v pričo ostalih sodelavcev. Kaj storiš?

#20 Si na dogodku kjer imaš priložnost spoznati nove zanimive ljudi. V pogovor se zapleteš z moškim, ki ne preneha govoriti o sebi. Ti pa si želiš, da bi spoznal/a še druge zanimive ljudi. Kaj storiš?

finish