Kako se znebiti omejujočih zaključkov?

By avgust 27, 2019Uncategorized

Veliko ljudi v življenju deluje iz zaključkov. Naj bodo to zaključki o tem kakšni so drugi ljudje, kakšni so oni sami, kakšno je njihovo življenje in kakšne možnosti imajo, oziroma večkrat kakšnih možnosti posamezniki nimajo. Vsak, ki bi rad spremenil svoje delovanje, tako da bi v življenje privabil več možnosti in manj omejitev, naj začne postavljati vprašanja.

S tem ciljam na vsako situacijo, ki se pojavi v vašem življenju in za katero imate neprijeten občutek. Naj bo to oseba, ki vam zaradi nečesa ni všeč ali situacija, ki v vas vzbuja nelagodje. Takrat je pravi trenutek, da začnete postavljati vprašanja. To je lahko preprosto vprašanje kot je: »Kaj je potrebno, da se ta situacija spremeni?« ali »Kaj je še mogoče?«

S prakso boste ugotovili, da se s tem, ko postavite vprašanje, začnejo okoliščine okrog vas spreminjati. Zakaj? Zato, ker ste voljni biti sprememba, ki jo velikokrat pričakujemo od drugih ljudi.

Ugotovili boste, da imate na izbiro veliko več možnosti, kot bi si prej lahko sploh predstavljali. Kadar delujete iz zaključkov takrat so vaše izbire zelo omejene oziroma ničelne, ko postavite vprašanje pa kar naenkrat spoznate, da imate na izbiro več možnosti. Vse kar morate nato narediti je le, da izberete tiso, ki je za vas najboljša.

Sama postavljam vprašanja že vrsto let in kar sem ugotovila je to, da z razmišljanjem nikoli ne pridemo do odgovora. Ta pride do nas, ko najmanj pričakujemo. Potrebno je le zaupati, da bomo odgovor vedno dobili ob pravem času. Sprašujemo, da bi dobili zavedanje in ne,da bi nanj odgovorili z racionalnim umom.

Saj veste, s prakso postajamo vedno boljši!

Kaj, če bi bil lahko vsak dan lahkoten, igriv in zvedav?

Z ljubeznijo,

Tjaša

Leave a Reply